Geef ons feedback om onze site te verbeteren!

Uw E-mail
Uw bericht
Geef ons feedback

Tennis


Grand Slam


Een Grand Slam kan verwijzen naar het Grand Slam tornooi op zich, maar een Grand Slam slaat eigenlijk op het winnen van alle 4 de Grand Slam tornooien in 1 zelfde jaar. Dan behaalt een tennisspeler een Grand Slam. Als men alle 4 de Grand Slam Tornooien opeenvolgend wint maar niet in 1 zelfde jaar dan noemt men dit een Niet-kalenderjaar Grand Slam.


Grand Slam Tornooi


Grand Slam Tornooien zijn de meest prestigieuze tornooien in het tennis. Ze krijgen de meeste publieke aandacht, leveren de meeste punten op en het meeste prijzengeld.

Er zijn 4 grand sam tornooien:
- Australian Open
- French Open (Roland Garros)
- Wimbledon
- US Open

Het winnen van deze 4 tornooien in 1 zelfde jaar noemt men een Grand Slam.


WTA Ranking


WTA Ranking is de ranking die de resultaten van de laatste 52 weken van de professionele tennisspeelsters samentelt. Op basis hiervan komt men aan een ranking. Wekelijks wordt deze op maandag herberekend door de WTA


WTA


WTA staat voor Women's Tennis Association. Dit is de organisatie voor professionele tennisspeelsters. Het WTA staat in voor de organisatie van de WTA Tour. En het WTA houdt ook een ranking bij van alle tennisspeelsters en dit wordt de WTA ranking genoemd.


ATP Ranking


ATP Ranking is de ranking die de resultaten van de laatste 52 weken van de mannelijke professionele tennisspelers samentelt. Op basis hiervan komt men aan een ranking. Wekelijks wordt deze op maandag herberekend door de ATP.


ATP


ATP staat voor Association of Tennis Professionals. Deze associatie heeft als doel de belangen van de mannelijke tennissers te beschermen en werd in 1972 opgericht. Er bestaat een ATP-Tour en een ATP-ranking.


Netbal


Een bal die bij het serveren in het tennis op de netrand wordt geslagen noemt men een netbal. De opslag dient dan hernomen te worden.


Ace


Een ace is een serveerslag in het tennis waarbij de tegenstander de bal niet kan raken. De bal is binnen en het punt gaat naar de speler die serveerde.


Tennis nieuws

TennisenquĂȘte

Zal Djokovic ook Roland Garros winnen?

Ja
0% (0 stemmen)
Nee
0% (0 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 0