Geef ons feedback om onze site te verbeteren!

Uw E-mail
Uw bericht
Geef ons feedback

Tony Martin kampioen in het tijdrijden
Op het WK Tijdrijden heeft de Duitse wielrenner Tony Martin een puike prestatie neergezet. Fabian Cancellara, de topfavoriet, kon hem niet bedreigen en Martin finishte als snelste. Hij had een voorsprong van meer dan een minuut op Bradley Wiggins die 2de werd en Fabian Cancellara die toch nog 3de werd.

De Belgen speelden geen rol in deze editie van het WK tijdrijden. Dominique Cornu was de eerste Belg op 5'01".


Labels

Wielrennen termen

  • De Giro (voluit Giro D'Italia) is een rittenkoers in Italië die jaarlijks doorgaat. De Giro wordt ook wel de Ronde van Italië genoemd.

    Het is de Italiaanse tegenhanger van de Ronde van Frankrijk (Tour De France). De Giro werd voor het eerst georganiseerd in 1909 door de Gazetto dello Sport (bekendste sportkrant van Italië). Deze krant wordt gedrukt op roze papier en daarom draagt de leider van het algemeen klassement een roze trui (Maglia Rosa) in de Giro. Verder is er een rode trui voor de aanvoerder van het puntenklassement (Maglia Rosso Passione), een groente trui voor de aanvoerder van het bergklassement (Maglia Verde) en de eerste in het jongerenklassement draagt de witte trui (Maglia Blanco).
    De eerste editie van de Giro werd gewonnen door de Italiaan Luigi Ganna.

    De Giro is het vaakst gewonnen door een Italiaan, namelijk 66 keer. Onze Belgen hebben al 7 maal de Giro gewonnen. Eddy Merckx in 1968, 1970, 1972,1973 en1974. Michel Pollentier in 1977 en Johan De Muynck in 1978.