Geef ons feedback om onze site te verbeteren!

Uw E-mail
Uw bericht
Geef ons feedback

Wielrennen


Tony Martin kampioen in het tijdrijden


Op het WK Tijdrijden heeft de Duitse wielrenner Tony Martin een puike prestatie neergezet. Fabian Cancellara, de topfavoriet, kon hem niet bedreigen en Martin finishte als snelste. Hij had een voorsprong van meer dan een minuut op Bradley Wiggins die 2de werd en Fabian Cancellara die toch nog 3de werd.

De Belgen speelden geen rol in deze editie van het WK tijdrijden. Dominique Cornu was de eerste Belg op 5'01".


Samuel Sanchez windt 12de rit Ronde van Frankrijk


Samuel Sanchez heeft de 12de rit in de Ronde van Frankrijk op zijn naam geschreven.
De koers begon al vroeg met een ontsnapping van een aantal renners: Perez Moreno, Gutierrez, Kadri, Thomas, Roy en Mangel.

Roy en Thomas waren duidelijk de sterksten en Roy wiste als eerste over de top van de Tourmalet te rijden. In het peloton demarreerde Gilbert en hij kreeg Vanendert en Sanchez mee als vluchters.
Zijn medevluchters waren echter beter bergop dan hem en tijdens de laatste col gingen ze Roy en Thomas voorbij.


10de rit in de Ronde van Frankrijk


De 10de rit in de Ronde van Frankrijk van Aurillac naar Carmaux is gewonnen door Andre Greipel voor Cavendish. Op 15 kilometer van de streep begon het toen Gallopin een demarrage plaatste en Gilbert meesprong. Ook Voeckler en Devenyns gingen mee. Maar op 5 kilometer van de streep werden ze gegrepen en het kwam tot een massasprint waarin Greipel in de laatste meters nog voorbij Cavendish wipte. Voorlopig behoudt Philippe Gilbert zijn Groene trui nog maar Rojas en Cavendish komen dichterbij.


Rit 6 in de Ronde van Frankrijk


Boasson Hagen heeft de 6de rit in de Ronde van Frankrijk gewonnen. Zoals de vorige dagen werd er al vroeg in de wedstrijd een kopgroep gevormd. Bij deze kopgroep zaten Roux, Duque, Malori, Westra en Hoogerland. Deze Hoogerland verzamelde onderweg genoeg punten zodanig dat deze de bolletjestrui overnam.
De vluchters hadden een maximale voorsprong van 11m50s maar werden tegen het einde ingelopen. Het kwam tot een massasprint waarin Boasson Hagen de snelste was voor Hushovd.


Rit 5 in de Ronde van Frankrijk


De 5de rit in de Ronde van Frankrijk naar Cap Fréhel is een rit die wat slachtoffers gemaakt heeft. Zo vielen onder andere Bradley Wiggins, Tom Boonen, Levi Leipheimer, Robert Gesink en Alberto Contador. Ook Brajkovic viel en voor hem is deze Tour voorbij.
Zoals in de vorige ritten kwam er al snel een versnelling en ontstond er een kopgroep met Sebastien Turgot, Tristan Valentin, Anthony Delaplace en José Ivan Gutierrez. Deze kopgroep werd op 45 kilometer van de streep terug ingelopen.


Rit 4 Ronde van Frankrijk: Cadel Evans wint op Mûr-De-Bretagne


In de 4de rit van de Ronde van Frankrijk was er net zoals maandag een kopgroep van 5 man ontsnapt. Deze werden voor het einde van de koers gegrepen en op de Mûr-De-Bretagne barstte het spektakel pas echt los. Contador die als eerste aanviel kreeg Gilbert achter zich. Deze dichtte de kloof en wat later was het de beurt aan Jurgen Van Den Broeck, maar Gilbert kon hier niet van profiteren. Gilbert had vooraf aangekondigd dat hij vandaag (op zijn verjaardag) waarschijnlijk wel zou winnen. Maar dit was buiten Evans & co gerekend.


Rit 3 in Ronde van Frankrijk


De 3de rit in de Ronde van Frankrijk ging van Orlonne sur Mer naar Redon. Niet lang na de start reed er een groepje weg met daarin Niki Terpstra, Ruben Perez, Maxime Bouet, José Ivan Gutierrez en Mickaël Delage. Deze groep van 5 vluchters pakten maximaal 8 minuten. Maar op 15km van de streep nam HTC High Road het heft in handen. De laatste 2 vluchters werden op 9 kilometer van de streep gegrepen. Net voor de laatste kilometer probeerde onze landgenoot Thomas de Gendt nog een poging, maar men liet hem niet gaan.


2de rit in de Ronde van Frankrijk: Hushovd pakt het geel over van Gilbert


Vandaag stond de 2de rit in de Ronde van Frankrijk op het programma. Het was een ploegentijdrit van 23 kilometer.
Sinds dit jaar zijn de regels in de ploegentijdrit veranderd. Zo verliest het 2de team maximaal 20 seconden, het derde team maximaal 30 seconden, enz. Renners die gelost worden krijgen wel hun echte tijd achter hun naam terwijl ze vorig jaar nog dezelfde tijd kregen als de 5de renner van hun ploeg.


Philippe Gilbert wint 1ste rit in Ronde van Frankrijk


Philippe Gilbert heeft de eerste rit (Passage Du Gois -  Mont Des Alouettes - 191.5km) in de Ronde van Frankrijk gewonnen. De Belg maakte zijn status van topfavoriet waar en gaf de andere coureurs het nalezen.

Pas op het einde van de openingsrit werd het echt spannend toen op 18 kilometer van het einde 3 renners die voorlagen gegrepen werden. Niet veel later was er een valpartij met als belangrijkste slachtoffer Gele trui-kandidaat Alberto Contador.


Alberto Contador krijgt fluitconcert naar de oren bij ploegvoorstelling


Zoals de normale gang van zaken is worden de ploegen 1 dag voor het begin van de Ronde van Frankrijk voorgesteld met hun selectie van renners. Zo ook Saxobank, team van ex-wielrenner Bjarne Riis, met als kopman de veelbesproken Alberto Contador. Deze laatste werd bij de voorstelling van zijn ploeg en hemzelf begroet door het publiek met een fluitconcert.
Andy Schleck heeft al gereageerd dat hij dit een spijtige zaak vindt.