Geef ons feedback om onze site te verbeteren!

Uw E-mail
Uw bericht
Geef ons feedback

Sjarapova goed bezig op Wimbledon
De Russische Sjarapova maakt indruk op Wimbledon, het tornooi dat ze 7 jaar geleden ook al won toen ze 17 was. Toen speelde ze Serena Williams naar huis in de finale. Vandaag staat ze weer in de finale na haar overwinning tegen de Duitse Sabine Lisicki (WTA 62) met 6-4 en 6-3. In de finale van morgen neemt ze het op tegen de Tsjechische Petra Kvitova die zeker niet onderschat mag worden. Kvitova speelde ook al onze landgenote Yanina Wickmaeyer naar huis.
Kvitova won haar halve finale tegen Victoria Azarenka (WTA 5) met iets meer moeite. Ze had 3 sets nodig: 6-1, 3-6 en 6-2. Maar uiteindelijk ging Azarenka wel voor de bijl en dus mag Kvitova voor de eerste maal in haar tenniscarrière naar de finale van een grandslamtornooi.
Het belooft zaterdag een mooie finale van Wimbledon bij de vrouwen te worden met 2 speelsters die op papier tegen elkaar gewaagd zijn (Sjarapova - WTA 6 - Kvitova - WTA 8) en allebei in vorm.


Labels

Tennis nieuws

Tennis termen

 • Grand Slam Tornooien zijn de meest prestigieuze tornooien in het tennis. Ze krijgen de meeste publieke aandacht, leveren de meeste punten op en het meeste prijzengeld.

  Er zijn 4 grand sam tornooien:
  - Australian Open
  - French Open (Roland Garros)
  - Wimbledon
  - US Open

  Het winnen van deze 4 tornooien in 1 zelfde jaar noemt men een Grand Slam.

Tennisenquête

Zal Djokovic ook Roland Garros winnen?

Ja
0% (0 stemmen)
Nee
0% (0 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 0