Geef ons feedback om onze site te verbeteren!

Uw E-mail
Uw bericht
Geef ons feedback

Dukan dieet


Wat is het dukan dieet?

Het dukan dieet is een dieet waarbij je zoveel als je wil mag eten van bepaald voedsel. Ja, je hoort het goed. Zoveel als je wil maar enkel van datgene wat toegelaten is. Dit zijn 100 soorten voeding die je tijdens je dukan dieet mag eten. Daarvan zijn er 72 voedsels die uit de dierenwereld komen en 28 van de plantenwereld.

De dukan methode

Er zijn 4 fasen in de dukan methode:

  • De aanvalsfase: In deze fase is het dukan dieet samengesteld uit 72 voedsels met veel eiwitten die het mogelijk maken om snel gewicht te verliezen.
  • De cruisefase: Hierbij wordt je geleid naar je natuurlijk gewicht. Men alterneert het dieet nu tussen alleen eiwit dagen en dagen waarbij je eiwitten en de 28 groenten mag eten
  • De consolidatiefase: Fase van 10 dagen per verloren kilogram for een veilige terugkeer naar een gebalanceerd dieet. Hierbij mag je weer wat meer aangenaam voedsel eten door 2 feestelijke maaltijden.
  • De stabilisatiefase: Dit is de belangrijkste fase want 95% van de mensen die op een gewoon dieet gaan krijgen het gewicht dat ze verloren er terug bij nadien.

Doel van het dukan dieet

Het doel van dukan dieet is gecontroleerd afvallen, jouw ideel gewicht te bereiken en dit vast te houden en dus niet terug bij te komen

Onstaan van het dukan dieet

Het dukan dieet bestaat al een tijdje maar het is pas sinds 2000 toen een vrouw uit Quebec haar tevredenheid over dit dieet op het internet plaatste dat dit dieet aan erkenning won. Vandaag de dag is dit populair aan het worden en je ziet dat aan de namen op het internet zoals dukanons, dukanettes, enz maw veel aanhangers van het dukan dieten.
De bedenker van het dieet was Pierre Dukan. En het dukan dieet is dus een Frans dieet.

Uitleg over sporten

Bekende sporters