Geef ons feedback om onze site te verbeteren!

Uw E-mail
Uw bericht
Geef ons feedback

Philippe Gilbert
Philippe Gilbert is een wielrenner die uitkomt voor het wielerteam Omega Pharma - Lotto. Reeds bij de jeugd was hij een topper en maakte snel de overgang naar het profmilieu. Hij begon bij La Française des Jeux en reed daar van 2002 tem 2008. Vanaf 2009 tot vandaag rijdt hij voor Omega Pharma - Lotto. Zowel in 2009 als 2010 werd Philippe Gilbert verkozen tot sportman van het jaar. Eind 2009 begin 2010 maakte hij echt zijn doorbraak. Hij won dan verschillende wedstrijden waaronder de Coppa Sabatini, Parijs-Tours, de Ronde van Piemonte, de Ronde van Lombardije, de Amstel Gold Race, de Ronde van Piemonte en de Ronde van Lombardije. In 2011 is Philippe Gilbert zo sterk bezig dat de concurrentie hem niet kan evenaren.

Profiel:

Naam Philippe Gilbert
Geboortedatum 5 juli 1982
Geboorteplaats Aywaille
Nationaliteit Belg
Lengte 1m 79cm
Gewicht 69 kg
Club Omega Pharma - Lotto
Coach Dirk De Wolf

Palmares:


Labels

Wielrennen termen

  • De Giro (voluit Giro D'Italia) is een rittenkoers in Italië die jaarlijks doorgaat. De Giro wordt ook wel de Ronde van Italië genoemd.

    Het is de Italiaanse tegenhanger van de Ronde van Frankrijk (Tour De France). De Giro werd voor het eerst georganiseerd in 1909 door de Gazetto dello Sport (bekendste sportkrant van Italië). Deze krant wordt gedrukt op roze papier en daarom draagt de leider van het algemeen klassement een roze trui (Maglia Rosa) in de Giro. Verder is er een rode trui voor de aanvoerder van het puntenklassement (Maglia Rosso Passione), een groente trui voor de aanvoerder van het bergklassement (Maglia Verde) en de eerste in het jongerenklassement draagt de witte trui (Maglia Blanco).
    De eerste editie van de Giro werd gewonnen door de Italiaan Luigi Ganna.

    De Giro is het vaakst gewonnen door een Italiaan, namelijk 66 keer. Onze Belgen hebben al 7 maal de Giro gewonnen. Eddy Merckx in 1968, 1970, 1972,1973 en1974. Michel Pollentier in 1977 en Johan De Muynck in 1978.